18 september 2016
Recept: sandwich met frisse kikkererwtensalade
Wat heb ik lekker geluncht vandaag! Ik wilde graag iets met kikkererwten eten, en ik was laatst een receptje tegengekomen voor een zogenaamde ’tonijn’salade (al vind ik die benaming een beetje stom) gemaakt met kikkererwten, mayo en kruiden. Zoiets leek me héél lekker, dus ik maakte mijn eigen variatie op het recept :-) Het is een heerlijk frisse, vegan kikkererwtensalade en superlekker op geroosterd brood! En het is ook nog eens makkelijk om te maken. Ideaal hè? Vond ik wel. Hieronder mijn recept!
Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
|
De kruidenmix:
|
Dit moet je doen:
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef.
- Maak de kruidenmix. De hoeveelheden zijn meer een indicatie; je moet het een beetje op gevoel doen! Ruik er af en toe even aan, dan weet je waar je er eventueel nog meer van bij kunt doen ;-)
- Doe de kikkererwten in een kom en prak ze met een vork. Het hoeft niet superfijn te worden, grof mag!
- Snijd de rode ui en augurk in hele kleine blokjes.
- Voeg toe aan de kikkererwten: de mayo, mosterd, citroensap, kruidenmix, rode ui en augurk en mix. Doe er eventueel iets meer mayo, zout en/of citroensap bij als je wilt.
- Je kikkererwtensalade is klaar! Rooster nu je boterhammen en beleg deze met groenten naar keuze (komkommer & spinazie is lekker erbij) en natuurlijk de salade. Enjoy!
Ik ben gek op alle dingen met kikkererwten en alle dingen met mosterd, dus dit klinkt als iets dat ik moet uitproberen!
Oeee! Dit ziet er echt heerlijk uit. Denk dat ik ‘m ook een keer ga maken, maar dan wel zonder augurkjes ;) Liefs, Sam
Oh dit lijkt me echt ontzettend heerlijk!!