Deze zwarte bonensalade heb ik in de afgelopen week al twee keer gemaakt; ik vind het zó lekker! Eén keer at ik ‘m met frietjes van zoete aardappel erbij, daarna maakte ik ‘m als vulling voor pitabroodjes. Heel erg geslaagd, ook in combinatie met een frisse (soja)yoghurtsaus met verse munt. Geloof me: dit is lekker. Daarom kan ik jullie het recept ook niet onthouden natuurlijk!
Dit heb je nodig (voor 2 porties):
Voor de salade
- 1 groot blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
- 2 tomaten
- halve (rode) paprika
- halve rode ui
- halve avocado
- verse koriander
- sap van een halve limoen
- peper & zout
Voor de saus
- (soja)yoghurt, ongeveer 4 à 5 volle eetlepels
- verse munt
Dit moet je doen:
- Leeg het blik zwarte bonen in een zeef en spoel de bonen goed af met water (tot het water dat uit de zeef komt helder is). Laat uitlekken terwijl je de rest klaarmaakt.
- Snijd de tomaten, rode ui, avocado en paprika in kleine blokjes. Haal bij de tomaten het vruchtvlees eruit. Gooi alles in een grote schaal.
- Zet nu alvast je pitabroodjes in de broodrooster (en vergeet deze niet aan te zetten!)
- Snijd zoveel koriander als je lekker vindt fijn en doe bij de rest in de schaal.
- Hierbij doe je het limoensap, voeg gelijk peper en zout naar smaak toe.
- Doe de zwarte bonen bij de mix en roer goed door elkaar.
- Voor de saus snijd je blaadjes van 3-4 takjes munt fijn, deze roer je door de (soja)yoghurt.
Tip: bewaar de andere helft van de avocado en rode ui samen in een bakje, zo blijven ze allebei nog een paar dagen goed! Je kunt ze ook (maar dan apart) in aluminiumfolie wikkelen en zo bewaren.
Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het snel een keertje maken!
Wat ziet dat er goed uit..
[…] van de dag op de bank het doorgebracht met Netflix aan. Shhh! Ohja, ik maakte, fotografeerde en blogde dit recept <3 Woensdag was mijn moeder jarig, dus ging ik ‘s ochtends al richting mijn ouders. Eerst […]
Yummm, ik hou van pitabroodjes en bonen, dus ik geloof dat dit wel wat voor me is…