14 mei 2015
Recept: bladerdeeghapjes met geitenkaas & honing

Yum, ik hou van geitenkaas! Who’s with me? Sowieso hou ik erg veel van kaas, maar geitenkaas is toch wel favoriet! Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd om iets met bladerdeeg en geitenkaas te maken (ben je het woord geitenkaas al zat?), dus ging ik op mijn vrije dag eindelijk eens actie ondernemen. Bladerdeeghapjes werden het! Heel simpel, en ik deel het recept graag met jullie!

005
004

Dit heb je nodig (voor 12 stuks):

  • 3 bladerdeegvelletjes
  • zachte geitenkaas
  • honing
  • een beetje tijm (gedroogd of vers, ik gebruikte gedroogde uit een potje)
003
002

Dit moet je doen:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en laat ze +/- 10 minuten ontdooien voor je ze gebruikt.
  3. Klop ondertussen alvast een eidooier los, hiermee bestrijk je straks de bovenkant van de hapjes.
  4. Als het bladerdeeg klaar is voor gebruik snij je eerst elk velletje in vieren.
  5. Hierna beleg je elk vierkantje met een bolletje geitenkaas, een scheutje honing en een beetje tijm. Tip: doe dit per velletje, anders gaat de honing zo uitlopen, door de tijd die tussen het beleggen en dichtmaken zit.
  6. Vouw de vierkantjes eerst als een soort envelopje dicht, dus elke hoek vouw je naar het midden. Daarna duw je alle hoeken naar het midden; het deed mij een beetje denken aan (ronde) dumplings. De dichtgevouwen hapjes leg je op een ovenplaat of -rek die je bedekt met bakpapier.
  7. Smeer op elk hapje een beetje van de eidooier.
  8. Zet ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Hou ze een beetje in de gaten, wanneer de bovenkant goudbruin is, zijn ze klaar!

Supersimpel, nietwaar? En heel erg lekker! Ik hou sowieso van de combinatie geitenkaas en honing (gouden combi), maar de tijm maakte het extra lekker! En bladerdeeg doet het ook altijd goed bij mij. Dus: what’s not to love here? De foto’s maakte ik voor de verandering met mijn telefoon, omdat ik te lui was m’n andere erbij te pakken :’)

xoxo2

TAGS: , , , ,

«
»

9 reacties op “Recept: bladerdeeghapjes met geitenkaas & honing”

  1. Tamara schreef:

    Lekker! Dat ga ik eens uitproberen!

  2. Hmmm, ziet er lekker uit!

  3. Ines schreef:

    Amai klinkt superlekker! Iets om eens te proberen! Thuis maken we vaak zulke hapjes met gebakken zalm en dan boursin denk ik en een beetje sjalot. Nommm!

  4. Oh mmm, dat ik zelf nooit op deze perfecte combinatie ben gekomen!

  5. Shiralee schreef:

    Ohhhh dat ziet er echt heel lekker uit. Ga ik zeker proberen, thanks!

  6. Joyce Jeroense schreef:

    Ohhh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben dol op bladerdeeghapjes. Leuk om te serveren op een verjaardag of als er familie/vrienden op visite zijn! Ik vind de foto’s erg goed gelukt en van mooie kwaliteit en dat zelfs terwijl je ze met je telefoon hebt gemaakt!

  7. […] niet naar dat getalletje kijken, het zegt niet zo heel veel. ▲ Alyssa deelt een recept voor bladerdeeghapjes met geitenkaas en honing. Eén van mijn favoriete recepten om te maken met feestjes. ▲ Saskia schreef een stukje over geld […]

  8. […] in mijn geboortestad, Nijmegen! Zoals je kan zien bakte ik ook allerlei lekkere dingen, waaronder deze geitenkaashapjes en een superlekkere pizza (zonder […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴