Bananenbrood is (en blijft!) een van mijn favoriete tussendoortjes die er bestaan. Superlekker, makkelijk om te maken en nog best gezond ook. Oké, dat ligt wel aan het recept dat je gebruikt. Het recept dat ik vandaag met jullie deel ontdekte ik eigenlijk per ongeluk: ik vergat één ingrediënt uit het lijstje dat ik volgde – een best grote hoeveelheid olie -, en het bananenbrood was zelfs lekkerder zónder dan met. Daarom bij deze het recept van mijn goed gelukte ‘mislukte’ bananenbrood!
Dit heb je nodig:
- een cakevorm + olijfolie voor invetten
- 150 gram tarwebloem (of elk ander meel dat je wil gebruiken)
- 2 tl bakpoeder
- 1 el 5 Spices
- een snufje (zee)zout
- 50 gram suiker (ik gebruikte kokossuiker)
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- een handje walnoten
Dit moet je doen:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Vet je cakevorm in, of beleg deze met wat bakpapier.
- Mix alle droge ingrediënten door elkaar (dus: bloem, bakpoeder, 5 spices, zout en suiker).
- Prak de bananen in een aparte kom. Roer hier de eieren even doorheen.
- Voeg dit prutje dan toe aan je droge ingrediënten en meng goed.
- Roer de walnoten (in kleine stukjes, ik breek ze altijd gewoon met m’n hand) door je beslag.
- Doe het beslag in je vorm en zet in de oven voor zo’n 25 minuten (afhankelijk van je oven).
- Optioneel: leg voor dat je bananenbrood de oven in gaat nog wat hele walnoten bovenop.
Het bananenbrood heeft ook een beetje weg van kruidkoek. Heel lekker!
Dit ziet er heerlijk uit. Ik weet alleen niet wat Spices is, dit moet ik even opzoeken.
Het is 5 spices-poeder, een mix van 5 verschillende kruiden! Je hebt het in een potje bij onder andere Jumbo :)
Oeh, dit moet ik echt eens gaan maken! Lekkerr!
Het allereerste bananenbrood wat ik maakte was ook van jou, dus deze ga ik zeker weer proberen :)